Våra hästar

Vi har 5 hästar på Lilla Skår, nedan du ser en kort beskrivning av alla våra fina hästar.

Vårt främsta mål är att våra hästar ska må så bra som möjligt och att våra gäster ska märka det genom harmoniska och välmående hästar. En stor och viktig bit tycker vi också att hanteringen av hästarna är, kanske framför allt ur säkerhetssynpunkt. Det finns många intressanta förebilder inom hästhantering, exempelvis Parelli , Leslie Desmond. och  Klaus F. Hempfling. Vi försöker hela tiden utveckla och hitta vår egen väg till en naturlig hästhantering.

Vi bedriver uppfödning i liten skala och har därför någon häst till salu. För oss känns det viktigt att försöka hitta rätt hem till de hästar som säljs. Har du ungefär samma uppfattning om hästhållning som vi och letar häst? Välkommen att kontakta oss. Här kan du läsa mer om stamen på våra hästar.

Florecia född 4 april 2009 i Kungälv hos Anna Lerebäck
P.R.E (Pura Raza Espanola)
e: Quarzo
u: Bellezia

flisan-1.jpg         

Vår PRE som är ett lungt och tryggt sto. Mycket intressant project.

 Rip's Galant född 6 juni -99 i Mellerud
New Forest
e: Debut De la Vie
Film på Debut och en till
u: Blueberry

   100-0311.jpg        malin-galant.jpg

Vår lilla älsklings ponny som vi 2003 köpte av Rolf & Inger Pettersson som stod till försäljning på Valsängs RidCenter. En ponny som Jessica rekommenderade och vilket härlig häst vi har! Känslig ponny som kräver sin ryttare men vilken härlig energi och så snäll han är, önskar att det finns fler hästar med denna mentalitet. Rosettplockare både i dressyr och hoppning. Då vi har växt ur denna ponny och han går att boka för ridning på vår gård. Han är unik! På kortet är Malin Pettersson & Galant.     

 Mils Troja 20 april 2012
e: Hilbek u: Spanggaards Liberty

   mils-troja.png   

Född 20 april 23:50 på vår gård. Underbart att se denna söta varelse komma till världen. Hon är en självständig dam men fantastisk galopp. Nyfiken och kommer gärna fram och hälsar.

 

Diosa F 11 maj 2012

e. Elegido CXX  u: Vara

 

 /diosa.jpg 

Mils Divino F 7 maj 2017

e. Utrerano VII u. Diosa F

 /mils-divino.jpg

 Hästar vi älskat och som har fått nya hem

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)